The Flat Tower (برج تخت)یا آسمان نواز

 
تاریخ انتشار: شنبه, 1391/01/26 - 19:38 توسط طبسی

برج های تخت و گسترده (FLAT TOWER) یا آسمان نواز
حدود یک قرن از آغاز بلند مرتبه سازی و آسمانخراش می گذرد، ساخت و ساز آسمانخراش در شهر های بزرگ با توجه به محدود بودن زمین و فضا، اجتناب ناپذیر می باشد.

اما ادامه این روند در شهرهای کوچکتر و در حاشیه شهرهای مرکزی چندان منطقی و قابل قبول نمی باشد. اما در شهرهای بزرگ یک مسابقه جنون آمیز بین کلانشهرهای کشورهای جهان در ساخت ساختارهای بلند و آسمانخراش های سر به فلک کشیده بوجود آمده است و هر از چندگاهی شاهد قد برافراشتن آسمانخراشی مرتفع در یک نقطه از جهان می باشیم.
گرچه بلند مرتبه و آسمانخراش سازی یکی از راه حل های ابر شهرها می باشد، اما این پدیده برای شهرهای متوسط (Medium Size Cities)که از وسعت مناسب افقی برخوردار می باشند، باعث اختلال دید افق و آسیب رسانی چشم اندازها و زیبایی های طبیعی می باشد و لذا بلند مرتبه سازی و آسمانخراش در اینگونه شهرها مناسب نمی باشد.
در مسابقه معماری اسمانخراش ها که سال گذشته برگزار گردید، طرح برجهای تخت و لانه زنبوری(آسمان نواز)، توسط:

  • Yoann Mescam
  •  Paul- Eriv Schirr- Bonnas 
  • Xavier Schirr Bonnans

به این مسابقات ارائه گردید.
بر اساس این طرح جاذب و استثنایی در صنعت ساختمان جهان، جهت جلوگیری از ساخت آسمانخراش و ساختمانهای بلند مرتبه، و حفظ زیبایی های طبیعی شهرها، سعی شده با طراحی خاص که بیشتر در سطح متمرکز می باشد، با بنای برجهای تخت (آسمان نواز)که به صورت ساختار گنبدی شکل و با قطر دهانه حدود 800 متر و با ارتفاع کم برای جلوگیری از تغییر خط افق شهرها، منطقه وسیعی را پوشش می دهد و ضمن رعایت اصول زیبایی و استحکام، با نورگیری عالی از درون سلولهای لانه زنبوری که می تواند با جذب مستقیم نور خورشید از این انرژی پاک و مجانی بهترین بهره برده و حتی از همین طریق می توان زمینهای کشاورزی این مجموعه افقی را با نور خورشید تغذیه کرد.
از دیگر ویژگی طرح جالب (آسمان نواز)، سطح بسیار وسیع و گسترده بام گنبدی شکل آن می باشد که مهمترین خاصیت آن جذب انرژی پاک و ارزان و فراوان خورشیدی از طریق Photovoltaic است .

ضمن اینکه در این طرح نگاهی هم به جمع آوری و هدایت و ذخیره سازی آب برف و باران فرو ریخته از آسمان بر سطح گنبدی شکل شده است تا پس از ذخیره سازی و فراوری مورد استفاده فضای سبز و محیط قرار گیرد.
کلیه امکانات رفاهی و تفریحی و ورزشی در سطح زمین قرار دارد، در حالیکه واحدهای مسکونی، دفاتر اداری ، تجاری در طبقات محدود بالا قرار گرفته و همچنین سیستم حمل و نقل عمومی به صورتی وارد و خارج می شود که به نوعی می توان گفت که سیستم حمل و نقل عمومی از تو دل مجموعه می گذرد. وجود خوشه های سلولی شکل زمینه را برای گسترش و فعالیت های مختلف فراهم می کند.
گرچه طرح قابلیت اجرا در همه نقاط جهان را دارا می باشد، اما این طرح برای یک منطقه قدیمی در شهر "رن" Rennes فرانسه انجام شده است.

دیدگاه‌ها

یکی از بلندترین مناره های مسجد در دنیا
سومین مسجد بزرگ جهان
با 8 دستگاه آسانسور پانوراما
عملیات ساختمان سازی بزرگترین مسجد جهان سوم با دارا بودن بلندترین مناره به ارتفاع حدود 270 متر در پایتخت الجزایر آغاز شد.
این پروژه عنوان یکی از عظیمترین و بزرگترین ساختمانهای پایتخت الجزایر می باشد و قرار است، در زمینی حدود 400.000 متر مربع با معماری یورگن انگل (Jurgen Engel- KSP) و به عنوان سومین مسجد بزرگ جهان ساخته شود.

این مسجد که از آخرین دستاوردهای تکنولوژی برای مقابله با زمین لرزه برخوردار است، با امکانات :

  • حضور بیش از 120.000 نفر در روز
  • دارای کتابخانه ای با گنجایش 2.000 صندلی 
  • موزه هنری
  • مرکز تحقیقاتی
  • پارکینگی با گنجایش 6.000 خودرو می باشد.

قرارداد ساخت این مسجد در سال 2008 با حضور آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان امضاء گردیده است و قرار است تا پایان سال 2015 عملیات آن که با تاخیر 4 ساله آغاز شده، به پایان برسد.
بزرگترین مناره  بلند 270 متری این مسجد عظیم دارای 8 دستگاه آسانسور پانوراما می باشد.
شرکت آلمانی مقیم چین این قرارداد یک میلیارد دلاری را به اجراء در خواهد آورد، و در روز کلنگ زنی و بنیان گذاری آن وزیر امور دینی الجزایر آقای بوعبداله (Bouabdallah Ghlamall)و سفیر چین (Liu Yushe)در الجزایر حضور داشتند.
آقای وزیر امور دینی الجزایر در این مراسم عنوان کرد:
"ساخت و ساز این مسجد و ساختمان عظیم نشان دهنده نقطه عطفی جدید در روابط چین و الجزایر می باشد.

Himalaya Water Tower "برجهای آب" هیمالیا

          www.parslift.com

بیش از 55.000 یخچال طبیعی در کوههای هیمالیا قرار دارد، این یخچالها تامین کننده %40 آب شیرین جهان می باشد.
البته ذوب ورقه های عظیم یخ در این یخچالها به علت تغیرات آب و هوایی ممکن است عواقب وخیمی را به دنبال داشته باشد.
سه تن از طراحان چینی:

  • Zhi Zheng
  • Hongchuan Zho
  • Dongbai Song با ارائه ایده و طرحی به نام "برج آب" در مسابقات آسمانخراش سال 2012 شرکت کرده اند.

"برج های آب هیمالیا" می توانند در جایجای رشته کوههای هیمالیا اجرا و آب فصول بارانی را جمع آوری نموده و به صورت یخ برای مصارف بعدی ذخیره نمایند.

      نمای نزدیک"برج آب"

        www.parslift.com  
در قسمت پائین "برج آب هیمالیا" با استفاده از لوله های بنیادی به صورت بادپا و به شکل منحنی های در هم تنیده، شبیه ساقه گیاه مسئولیت انتقال آب را به عهده دارند.
در پائین ساختار فوق لوله های انتقال دهنده آب به صورت شش سیستم حمل ونقل، آب مورد نیاز را به مجرای انتقال هدایت و به نقاط مختلف ازسال نمایند.
حتی در صورت ضرورت و نیاز آب ذخیره شده را می توان با استفاده از سیستم حمل و نقل ریلی به نقاط دور دست انتقال داد

ساختمان گیتار (رشته)

شرکت املاک و مستقلات Impakt در نشویل تنسی اعلام کرده: برنامه ای برای ساخت یک ساختمان 32 طبقه به شکل گیتار دارد.
تراویس (Travise Kelty) رئیس Impakt گفته ایده "ساختمان گیتار" چند سال پیش در ذهنم جرقه زد، زمانی که برای همسرم یک گیتار خریدم.
من فکر می کنم وقتی این ساختمان ساخته شود با ساختمانهای دیگر بسیار متفاوت خواهد بود، زیرا "ساختمان گیتار" که به نام (رشته: Strings) نیز نامیده خواهد شد، بازتابی از تاریخ و فرهنگ و موسیقی شهر نشویل خواهد بود.
ساختمان گیتاربا مساحتی حدود 10.000 متر مربع بنا با واحدهای مسکونی و اداری و فروشگاه و خرده فروشی، از آسانسورهای سرعت بالا بهرمند خواهد بود.

افزودن دیدگاه

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
CAPTCHA
این سوال برای تشخیص کاربر واقعی از ربات های اسپمر می باشد.

لطفا عبارت هزار و دویست و بیست را به عدد بنویسید.