چاپ کتاب مرجع کاربردی فروش و نصب پله برقی

 
تاریخ انتشار: جمعه, 2018/11/09 - 16:23 توسط طبسی

بر اساس آمارهای گوناگون، کتاب و کتابخوانی در کشور از جایگاه خوبی برخوردار نیست و متاسفانه در بین اکثر اقشار مختلف برای کتاب و کتابخوانی اگر اولویتی هم اگر باشد، اولویت آخر است.

همین وضعیت را در صنعت آسانسور و پله برقی شاهد هستیم، شاید یکی از دلایل قابل توجه و تامل عدم تالیف، ترجمه و نشر کتاب های ذیربط با آسانسور و پله برقی باشد، در صورتیکه مطالعه کتابهایی با موضوع آسانسور و پله برقی در مباحثی چون ایمنی، فنی، آموزشی، تخصصی و ...... می تواند نقش موثر و تاثیرگذاری در رشد و ارتقاء دانش و تخصص عوامل اجرایی و دیگر دست اندکاران این صنعت داشته باشد.

چندی پیش در رابطه با موضوع کتاب و کتابخوانی با اندک بررسی و تحقیق به مطالبی رسیدم که آگاهی از بعضی نکات آن خالی از لطف نمی باشد:

  • جامعه ای که کتاب زیاد می خواند و سرانه بالایی در کتاب دارد، جامعه ای عاقل تر و با فرهنگ تراست.
  •  مطالعه و خواندن کتاب یکی از موثرترین روشهایی است که موجب پیشرفت جامعه در همه ی زمینه ها می شود(فناوری، اقتصادی، تخصصی، اجتماعی و ....)
  • کتاب، منبع با ارزشی از اطلاعات غنی بوده و همیشه در دسترس است و مطالعه کتاب موجب افزایش دانش و اطلاعات خواهد شد.

بر اساس بعضی از تحلیل های آماری که توسط بعضی از نهادها منتشر شده :

  •  آمار مطالعه روزانه در ایران بین 2 تا 79 دقیقه و سرانه مطالعه در ایران حدود 13 دقیقه می باشد، اما!!:
  • سرانه مطالعه در هندوستان 112 دقیقه است.
  • سرانه مطالعه ژاپن 92 دقیقه می باشد.
  • سرانه مطالعه چین نیز  با 74 دقیقه بوده و پس از سه کشور مذکور کشور انگلستان با 68 دقیقه، فرانسه با 67 دقیقه، آمریکا با 65 دقیقه، روسیه با 61 دقیقه، سوئد با 58 دقیقه، ترکیه با 50 دقیقه، مالزی با 48 دقیقه و ایتالیا با 47 دقیقه بالاترین سرانه مطالعه در جهان را دارند.
  • بیشترین نشریات متعلق به کشورهای چین، آمریکا و انگلستان است.
  • در آسیا و خاور میانه نیز به ترتیب چین، روسیه و هندوستان در رتبه های اول تا سوم قرار گرفته اند.

لذا با توجه به مطالب فوق و کمبود نشر کتاب تخصصی صنعت آسانسور و پله برقی ایران و به تبع آن کتابخوانی، باید توجه ویژه ای به موضوع جایگاه نشر کتاب در صنعت بزرگ و رو به رشد  آسانسور و پله برقی کشور داشت و کتابهای مورد نیاز  مخصوصا" برای نسل جوانان و پویا و فعالاین صنعت را تالیف یا ترجمه نمود و در اختیارشان قرار داد. 

از سویی پس از سالها انتظار، با همت و همدلی و اتحاد عمومی، صنعت آسانسور و پله برقی ایران در تاریخ 24 مهرماه 1397 موفق به تاسیس "اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی" گردید و انتظار از منتخبین اولین دوره اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی، توجه ویژه به موضوع ایمنی و آموزش، برای بالابردن دانش عوامل اجرایی و مدیریتی، توجه به تالیف و ترجمه و نشر کتابهای فنی و تخصصی و آموزشی و استاندارد های آسانسور و پله برقی است و  یکی از اولویتهای اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی، با استفاده از ظرفیتهای بالقوه همکاران عزیز شرایطی را مهیا کند تا با فراهم شدن زمینه تالیف و ترجمه و نشر کتابهای مطرح، این ضعف برطرف گردد.

خوشبختانه در دهه اخیر فعالیتهای خوبی در این عرصه شکل گرفته و کتابهای با ارزشی در زمینه آسانسور، پله برقی، مبحث ایمنی، استاندارد و آموزش توسط همکاران عزیز تالیف و ترجمه و منتشر شده است.

یکی از جدیدترین کتابهای این صنعت اواسط سال جاری (1397) تالیف و با نام:

"مرجع کاربردی فروش و نصب پله برقی" چاپ و منتشر شده است. این کتاب به همت همکاران گرامی آقایان:

  • امین اله زنده دل، شاهرخ رفیعی، فرهاد ساکی و آنتونی آندون تالیف گردیده و آشنایی با بازرگانی خارجی، شناخت فرایند فروش، ایرادات سازه ای متداول و تشریح فرایند نصب از مهمترین مطالب این کتاب می باشد.

در پیشگفتار کتاب مذکور آمده:

تدوین کتاب "مرجع کاربردی فروش و نصب پله برقی" با همت گروهی از برترین کارشناسان پله برقی از آبان 1394 آغاز و پس از برگزاری جلسات متعددی ماحصل آن در فروردین ماه 1397 منتج به نگارش کتاب جاری گردیده است.

تالیف "کتاب مرجع کاربردی و نصب پله برقی" بدون یاری و حمایت شرکت آسانسور و پله برقی ره آورد که منابع تحقیقاتی لازم جهت نگارش این کتاب را تامین و در اختیار مولفین کتاب قرارداده قابل فرض نبوده، لذا لازم است در ابتدای کتاب از مدیریت ارشد سازمان و نیز کلیه عزیزانی که در تالیف کتاب، مارا یاری نمودند، کمال تشکر را داشته باشیم.

کتاب جاری بهترین مرجع برای کارشناسان فروش، نصابان، کارفرمایان و مشاورین بوده و مطالب آن که ترکیبی از تجربه و مطالب علمی مرتبط می باشد، برای اولین بار در یک مجموعه مستقل جمع آوری و به حضورتان تقدیم می گردد.

با بهترین آرزوی ها - مولفین کتاب

 

کتاب" مرجع کاربردی فروش و نصب پله برقی" دارای  دوازده فصل به شرح زیر می باشد:

  1.  فصل اول مبانی پله برقی: شیب، سرعت، عرض تجهیزات، مقدار استپ افقی، انواع پله برقی از نظر محل نصب، پله برقی indoor، پله برقی Semi outdoor، پله برقی outdoor، انواع پله برقی از نظر نوع کاربرد، مکانیزمهای صرفه جویی انرژی، انواع مکانیزمهای تشخیص ورود مسافر به تجهیزات، اهم موارد در مکانیزم های تشخیص مسافر، انواع مکانیزمهای فعال سازی مصرف انرژی، مزایای کلی سیستم مکانیزم های صرفه جویی در مصرف انرژی، معایب کلی سیستم مکانیزم های صرفه جویی، انواع روشهای راه اندازی موتور، راه اندازی ستاره مثلث، راه اندازی Soft Starter، ساپورت میانی، تابلو تقسیم پائین، تابلو برق، تابلو فرمان، مکانیزم کنترل هوشمند، مکانیزم کنترل هوشمند PLC، مکانیزم کنترل هوشمند Main Board، شناخت اجزای پله برقی و نامگذازی قطعات.
  2. فصل دوم: بازرگانی خارجی و فرایند سفارش تجهیزات شامل: اینکوترمز، تاریخچه اینکوترمز، گروه بندی اینکوترمز، انواع روشهای حمل پله برقی، بنادر بزرگ دنیا، کشتی های کانتینربر، تاریخچه کانتینرها، انواع کانتینرها، بازشوی کانتینرها، ابعاد کانتینرها، شماره گذاری کانتینرها.
  3. فصل سوم: تکمیل فرم سفارش: تکمیل فرم سفارش، نمونه فرم ثبت سفارش اولیه توسط کارشناس فروش.
  4. فصل چهارم: نکات مهم قراردادی نکات مهم قراردادها، نمونه قرارداد فروش، نمونه قراداد نصب و راه اندازی.
  5. فصل پنجم: پارامترهای مهم قرادادی ارتفاع بالابری، شیب تجهیزات، سرعت تجهیزات، عرض تجهیزات، طول خوابیده، طول مفید، روش محاسبه طول مفید، طول افقی، مشخصات قلاب سقفی، بارهای وارده به نشیمنگاه، ساپورت میانی، مشخصات نشیمنگاه، ابعاد نشیمنگاه، کابل تغذیه، ابعاد چاله، ارتفاع سرگیر، فاصله تا دیوار روبرو.
  6. فصل ششم: محاسبه طول افقی: طول افقی Spam، محاسبه طول افقی، فرم ثبت مشخصات وضعیت موجود.
  7. فصل هفتم: مشکلات سازه ای متداول: علل بروز مشکلات سازه ای، راهکار مواجهه با طول افقی زیاد، راهکار مواجه با طول طول افقی کم، ناترازی کف پله برقی با تراز طبقه، همترازی پله برقی های معلق، عدم تامینارتفاع سرگیر
  8. فصل هشتم: مکانیزم حمل به داخل مجتمع: انواع پکیج حمل شده، یکپارچه و یا چند تکه بودن خرپا، طول خوابیده پله برقی، محدودیتهای کانتینر، محدودیتهای ساختمانی، مکانیزم کوپل نمودن، خروج پله برقی از کانتینر، مقاوم سازی سازه مسیر حرکت، انواع روشهای ورود تجهیزات، تحویل چاله، اصول تعلیق.
  9. فصل نهم: اصول حمل و جایگذاری: موارد مهم در مبحث پانزدهم، ایمنی فرایند جابجایی، انواع پوشش پله برقی، انبار نگهداری تجهیزات، انواع جایگذاری، قلابهای سقفی، تنظیم تراز بودن پله برقی با کف تمام شده، قلابهای تعلیق پله برقی، غلطکهای حمل زمینی Trolley، کنترل جایگذاری صحیح تجهیزات، مرحله جایگذاری، نصب پله برقی در وید، تمهیدات تقویت سازه حامل، ضربه گیر Buffer، تجهیزات حمل بار در خارج مجتمع، تاورکرین Tower Crane، جرثقیل Crane، لیفتراک Forklift، تجهیزات حمل باز در داخل مجتمع، جرثقیل زنجیری دستی  Hand Chain، جرثقیل سیم بکسلی برقی Wire Rope Hoist Electrical،
  10. فصل دهم: نصب و راه اندازی: مسئول گروه نصب، برداشتن کاور تجهیزات، مرحله نصب مکانیکال، نصب بالستریت شیشه ای، نصب مکانیکال پله های برقی، بالستریت استیل(ساندویچ پانل)، فاصله بین بالستریتها، نصب صحیح ساپورت میانی، حداکثر برجستگی بالستریت، مقاومت بالستریت، کنترل عملکرد کلیه مکانیزمهای ایمنی، نظافت تجهیزات، تحویل موقت، ابزارآلات مورد نیاز برای نصب، خلاصه مراحل نصب و راه اندازی، شناسنامه برقی.
  11. فصل یازدهم: تحویل گیری تجهیزات: اصول بازرسی تحویل، کنترل مکانیزم ایمنی، نکات مهم در تحویل پله برقی، چک لیست تحویل پله برقی نصب شده، چک لیست تطبیق با استاندارد EN115-1.
  12. فصل دوازدهم: ایمنی در فرایند نصب: معرفی کتاب، حوادث در فرایند نصب و راه اندازی، حوادث بدلیل عدم تحمل باز توسط سقف، خطر عدم تحمل بار توسط نشیمنگاه، خطر سقوط بار معلق، عدم تحمل بار توسط جرثقیل، حادثه بدلیل عدم دقت کافی، عدم تحمل بار توسط کف طبقه، خطرات فرایند کوپل نمودن، خطر نصب بالستریت، خطر آتش سوزی بخصوص هندریل، عدم استفاده از رویزیون، سربندی نامناسب سیم کشی، راه اندازی ناخواسته، عدم نصب ساپورت میانی، خطرات عمومی کارگاهها، خطرات عدم استفاده از تجهیزات فردی، منابع و ماخذ

 

 پورتال پارس با عرض تبریک به مولفان محترم کتاب مذکور و تاکید مطالعه این کتاب به همکاران گرامی،  امیدوار است این اقدام شایسته تداوم داشته و در اینده شاهد تالیفات جدید باشیم.

در همین راستا طی این سالها بعضی از کتابهایی که در رابطه با آسانسور و پله برقی و ایمنی و ........ چاپ و منتشر شده در این سایت اطلاع رسانی شده که علاقمندان می توانند شرح را در لینکهای زیر مشاهده فرمایند:

تصاویر مرتبط

با سلام

اواخر تابستان امسال (1397) کتاب مرجع کاربردی سرویس و نگهداری پله برقی توسط آقایان مهندس محمدرضا زیبایی و مهندس آنتونی آندون تالیف و منتشر گردید.

مطالب داخل کتاب کاملا" کاربردی و بر مبنای تجربیات تعداد قابل توجهی از تعمیرکاران خبره و متخصص  از برندهای گوناگون صعنت پله برقی جهان گردآوری  شده و محتوی این کتاب به تشریح کامل:

  • فرایند نگهداری پله برقی
  • رفع خرابی های عمومی پله برقی
  • اصول بازدید از قطعات و عملکرد پله برقی
  • راهکار تعویض قطعات اصلی پله برقی
  • ارائه نمونه قراردادهای پله برقی پرداخته است.

برای آشنایی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی مخصوصا" همکاران ارجمندی که در بخش تعمیر و نگهداری پله برقی فعالیت می کنند، خلاصه مطالب کتاب مذکور به شرح زیر به آگاهی می رسد:

ابتدا با پیشگفتار و مقدمه آغاز و در ادامه موارد داخل کتاب در 9 فصل به شرح زیر تنظیم شده است:

 

  • فصل اول- اصول سرویس و نگهداری شامل:

تعریف نت

نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه PM

تعریف نگهداری و تعمیرات پیشگویانه

تعریف نگهداری و تعمیرات اصلاحی

تاریخچه سیستم های  PM

مفهوم کارکردن تا حد خرابی

مدیریت نت پیشگیرانه

نت پیشگویانه

معایب عدم استقرار TPM

مزایای استقرار TPM

 

  • فصل دوم- معرفی قطعات:

موتور گیربکس

ترمز اصلی

استپ  Step

دستگیره (هندریل) Handrail

کاور محافظ ورودی هندریل

برس ایمنی

کلید راه اندازی

کامپلیت/ صفحه شانه

مکانیزم تشخیص نشست استپ

مکانیزم تشخیص افزایش سرعت

زنجیر استپ

درب محافظ ایستگاههای بالا و پائین

ترمز ایمنی/ثانویه Auxuilary Brake

بالستریت Balustrades

اسکرت Skirting Panels

دک Deck

کلدینگ     Cladding

تجهیزات حرکت دستی

 مکانیزم صزفه جویی انرژی

 

  • فصل سوم- اصول روانکاری

وظایف روغن

گرانروی Viscosity

انواع روغن

زوغن های معدنی

روغن های مصنوعی

روغن های نیمه مصنوعی

روانکاری اجزای پله برقی

انواع روغن استفاده شده در پله برقی

انواع مکانیزمهای روغنکاری

روغنکاری دستی

روغنکاری ماهیانه با نیروی جاذبه

روغنکاری ماهیانه با نیروی پمپ روغن

روغنکاری اتوماتیک سالیانه

روانکاری دیسکی و غوطه ور در حمام روغن

تنظیم صحیح فرچه ها

تاثیرات دما بر روغن

روغن گیربکس

نکات مهم در تعویض روغن گیربکس

آشنایی با انواع گریس

شباهت روغن و گریس

مزایای گریس

تفاوت روغن و گریس

مصارف گیریس در پله برقی

کاربرد غلط گریس در پله برقی

درجه بندی گریس ها

 

  • فصل چهارم- اصول نگهداری پله برقی

اصول مشترک PM پله برقی

تواتر بازدید اجزاء

ابزارآلات مورد نیاز

اقدامات پیش از شروع تعمیرات

بازدید دیداری

کنترل های شنیداری

روانکاری

نظافت

کنترل ابعادی

آزمون های عملکردی

عیب یابی و خطاها

 

  • فصل پنجم- قطعات

هندریل

انواع خرابی هندریل

تعویض هندریل

خرابی و تعویض فریکشن ویل

خرابی و تنظیم صحیح غلطک های فشاری

انواع خرابی غلطک های هرزگرد

خرابی و تعویض پروفیل هدایتگر هندریل

خرابی و تعویض زنجیر قوس هندریل

خرابی و تعویض زنجیر محرک هندریل

خرابی و تعویض شفت هندریل

استپ/ پالت

خرابی استپ/ پالت

روشهای خارج نمودن استپ

خرابی راهنمای پلاستیکی

تعویض راهنمای پلاستیکی

خرابی غلطک استپ/ پالت

تعویض غلطک استپ/ پالت

خرابی شفت استپ/ پالت

تعویض شفت استپ/ پالت

مکانیزمهای حرکتی

خرابی زنجیر اصلی

اصلاح خلاصی زنجیر اصلی

تعویض زنجیر اصلی

خرابی زنجیر هندریل

اصلاح خلاصی زنجیر هندریل

تعویض زنجیر هندریل

خرابی زنجیر استپ

مکانیزم سفارش زنجیر استپ

تنظیم زنجیر استپ

تعویض بخشی از زنجیر استپ

تعویض کامل زنجیر استپ

خرابی شفت اصلی

تعویض بلبرینگ شفت اصلی

مکانیزم های مستقل از حرکت

خرابی بالستریت

خرابی و تعویض درب ایستگاه

خرابی و تعویض دک

خرابی و تعویض روشنایی ها

خرابی و تعویض شانه و کامپلیت

خرابی و تعویض مسیر حرکت

خرابی و تعویض کلدینگ

خرابی اجزای الکتریکی

موتورگیربکس

خرابی موتور

 

حادثه بدلیل وقوع حریق

آغاز حریق از موتورخانه

آغاز حریق از تابلو فرمان

آغاز حریق از داخل خرپا

حریق به دلیل ریختن گدازه جوش بر هندریل

عدم وجود کلید توقف سرویسکار

حادثه به دلیل راه اندازی ناخواسته

اثرات گازهای سمی

استفاده از مواد سمی مانند آزبست در ترمزها

جنس نامرغوب روکش سیمها

حوادث به دلیل نور کم در محیط کار

حوادث به دلیل برق گرفتگی

حوادث فضای کم

عدم استفاده از رویزیون

خخطر شکستگی اجزاء

گیر کردن ابزار، لبای، اعضا در اجزای متحرک

حوادث به دلیل عدم دقت کافی

حوادث به دلیل جابجایی اقلام سنگین

آسیب به دلیل حمل غلط اجسام

مسیر غیر ایمن ورود به ایستگاه

حوادث عدم استفاده از تجهیزات حفاظت فردی

سرخوردن

بررسی آمار حوادث

توصیه هایی جهت کاهش آمار حوادث

 

  • فصل هفتم- مکانیزم های شستشو

شستشوی استپ ها

استفاده از High pressure water و شستشوی روکار

استفاده از High pressure water و شستشوی استپ دمونتاژ شده

استفاده از تکنولوژی ابتدایی و غیرایمن

استفاده از بخار شوی سرد

شستشوی توسط دستگاه مخصوص

استفاده از تجهیزات شستشوی مخصوص با دهنه قابل تنظیم

استفاده از تجهیزات شستشوی مخصوص با دهنه ثابت

شستشوی اسکرت، دک و بالستریت

شستشوی هندریل

شستشوی ایستگاه بالا و پائین

شستشوی داخل خرپا  Truus

 

  • فصل هشتم- چک لیست سرویس و نگهداری

 

  • فصل نهم- نمونه قرارداد سرویس و نگهداری

نمونه قرارداد سرویس و نگهداری

چک ایست سرویس و نگهداری

قرارداد اورهال پله برقی

چک لیست اورهال

منابع و ماخذ

 

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.