توصیه های کاربردی در طراحی اولیه آسانسور در ساختمان

دوره های آموزشی و تخصصی مونتاژ و نصب آسانسور در ایران (Elevator training course in Iran). برای اولین بار در ایران دوره های آموزشی و تخصصی مونتاژ ونصب آسانسور به صورت منظم وبا گزینش دانشجو، ازحدود سال 1354 در شرکت آسانسور سازی ایران شیندلر نماینده و شریک کمپانی سوئیسی (Schindler ) آغاز شد. دانشجویان درمدت تحصیل به صورت پانسیون و شبانه روزی بودند و فقط در پایان هر هفته از عصر پنچشنبه و جمعه تعطیل می شدند. این دوره ها عبارت بود از:
که در ادامه به تفضیل به مباحث مربوط به آنها و خلاصه ای از دروس ارائه شده در این دوره ها می پردازم.
چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت آسانسور و پله برقی ایران از صبح روز شنبه پنجم اردیبهشت ماه 1394 آغاز بکار کرد. در این دوره بیش از 230 شرکت تولیدات و محصولات و خدمات خود رابه نمایش گذاشته اند، در نمایشگاه امسال بیش از 30 شرکت خارجی از کشورهایی مثل آلمان، ایتالیا، چین، کره جنوبی، ترکیه و بلغارستان حضور دارند.
در ادامه توجه مخاطبان گرامی را به تصاویری از برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت آسانسور و پله برقی جلب نموده و سعی خواهد شد طی روزهای برگذاری تصاویر بیشتری ارائه گردد.
با توجه به وزن سنگین مواد چدنی و مشکلاتی که طی مراحل ریخته گری و ماشینکاری و پرداخت و رنگ آمیزی در ساخت فلکه هرزگرد و چرخ طیار آسانسور وجود دارد، فرایند تولید فلکه های چدنی از آغاز تا پایان دارای پیچیدگی ها و مراتب متعددی است و آنانی که در این زمینه اطلاعاتی دارند میدانند تولید فلکه های چدنی چه ویژگی ها و مشکلاتی را از آغاز تا پایان دارد. در این مقاله پیرامون جایگزین فلکه های چدنی اطلاعاتی ارائه می شود.
در این تحقیق میدانی که توسط یکی از اعضاء سایت پارس لیفت جناب آقای عباس عذار صورت گرفته، ایشان به بررسی مراحل بازرسی در قالب تصاویری که در طی پروسه بازرسی آسانسور گرفته شده است پرداخته اند.
برای درک بهتر موارد حائز اهمیت در پروسه بازرسی از آسانسور به بندهای استانداردی بر اساس استاندارد مقررات ایمنی ساختمان و نصب آسانسورهای برقی به شماره 1-6303 نیز اشاره گردیده است.
بررسی پروسه بازرسی آسانسور به صورت گام به گام، ساده سازی هر گام با شرح کامل و تصاویر مرتبط و گویا از نقاط برجسته این مقاله می باشد. قسمت اول این مقاله به بررسی 3 گام اول این پروسه می پردازد که خواندن این مقاله را به کلیه دانشجویان، نصابان و عزیزان فعال در صنعت آسانسور توصیه می نمائیم.
کتاب تکنولوژی آسانسور (جلد اول ) خواننده را با سیستم ، اجزا و قطعات آسانسور آشنا نموده و مبانی انتخاب و طراحی آسانسور در بخش مکانیکال و الکتریکال را تشریح می نماید.
در این کتاب سعی شده با بهره جویی از آخرین منابع معتبر دنیا در این رشته ، تکنیک های به کار رفته در آسانسور از گذشته تا به امروز تحلیل و بررسی شده ، مزایا و معایب هر روش یا مکانیزم را به صورت خلاصه مورد بررسی قرار دهد.
این کتاب در 34 فصل و حدود 260 صفحه به عنوان منبع درسی مصوب کمیته علمی کاربردی وزرات علوم تحقیقات و فناوری برای درسهای شناخت آسانسور و پله برقی ، شناخت اجزا و قطعات و همچنین مبانی طراحی آسانسور در مقطع کاردانی رشته نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی و مقطع کارشناسی مهندسی آسانسور و بالا برها ، تعیین گردیده است.
مطالعه این کتاب را به کلیه دانشجویان این رشته در مقاطع مختلف تحصیلی و سایر علاقه مندان به آشنایی با صنعت آسانسور و پله برقی پیشنهاد می کنیم.
نویسنده این کتاب آقای روزبه میر عبدالله یانی مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی می باشد علاقه مندان به این کتاب به آدرس : تهران خیابان دماوند خیابان اتحاد خیابان نوزدهم غربی پلاک 35 مراجعه نمایند.
پاراشوت (ترمز آسانسور یا سیفتی گیر) ساخت شیندلر اسپانیا 6 و 8 نفره
قیمت هر جفت پاراشوت شیندلر اسپانیا جهت آسانسور های 6 نفره و آسانسور های 8 نفره مبلغ چهار صد و پنجاه هزار تومان می باشد.
کاتولوگهای پاراشوت ساخت شیندلر اسپانیا مدل GK1-W
مشخصات فنی پاراشوت یا ترمز آسانسور مدل Progressive safety gear GK1-W
در سال 1994 یك آسانسور معدنی هنگام فرود دچار حادثه سرعت بیش از حد(over speed) شد.این حادثه دلخراش باعث وارد شدن صدمات و جراحات جدی به 4 سرنشین مربوطه گردید.با وجود اینكه چهار معدنچی قبل از تصادم روی كف كابین دراز كشیدند ولی هنگام برخورد كابین به سازه بالاسری (over head) كارگران با سرعتی حدود چهار برابر سرعت طبیعی آسانسور، به سقف كابین برخورد نمودند.
برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی كه عمدتا ناشی از خرابی سیستم كنترلی می باشد می توان چندین طرح احتیاطی در نظر گرفت.
این مقاله در مورد طراحی ایمن سیستم های كنترل الكتریكی آسانسور است.مدارهای تجهیزاتی و دستگاههایی كه صحت ایمنی و نگهداری سیستم كنترل آسانسور را بهبود می بخشند ارائه شده اند.
این دستگاهها و مدارات،حفاظتی را ارائه می كنند كه خطرات بالقوه را از میان برده و بطور چشم گیری احتمال تصادف را در آسانسورهای معدنی كاهش می دهد.